youtube page

YouTube Канал

Бързо се утвърди като един от най-популярните уеб сайтове в мрежата и популярността му не показва никакви признаци за понижение в близко време. YouTube получава над 1 милиард уникални посетители всеки месец и безброй видеоклипове се наблюдават от тези хора всяка минута.Повечето хора, които използват YouTube, обаче го използват само, за да гледат видеоклиповете на други хора. Има хора, които прекарват повече от час в гледане на клипове в YouTubе, а това изобщо не е рядкост. Създаването на собствен канал в YouTube ще позволи на хората да гледат вашите собствени видеоклипове. Има много предимства от наличието на Ваш собствен канал в YouTube.

Ето и някои от предимствата:

  • Google дава на клиповете в YouTube предимство
    Google предоставя на YouTube определено предимство в своята търсачка. YouTube е собственост на Google. Голяма част от приходите на Google идват тъкмо от там. По отношение на търсенето – за Google посетителят в YouTube е също толкова ценен,колкото посетителят в Google.
  • Повече хора ще ви открият в търсачката на YouTube.
    Един от най-интересните (и често забравени) факти за социалните мрежи и повечето сайтове за пазаруване е, че те са търсачки. Точно като Google, YouTube също е търсачка. Търсачката на Google ви позволява да намирате нещо в мрежата, докато търсачката на YouTube търси изключително видеоклипове в YouTube.
  • YouTube може да не е толкова голям, колкото Google, но все още получава над 1 милиард посетители всеки месец. Не само, че тези посетители използват YouTube често, но и използват канала за дълъг период от време. Потребителите остават на сайта повече от 10 минути всеки път. Ако някои от тях се наслаждава да гледа видеоклиповете ви в YouTube, със сигурност ще се върне за още.
youtube-optimization-sign

Вашите видеоклипове в YouTube могат да доведат до повече приходи

hands-holding-tube-sign

Въпреки че, YouTube е страхотно място за популяризиране на вашия блог и разпространяване на Вашето послание, усилията Ви в YouTube могат да бъдат много печеливши. Някои хора са спечелили големи приходи от реклами, които се показват в клиповете им. Някои от видеоклиповете, които са спечелили над 100 000 долара, са били по-кратки от две минути. В YouTube това е възможност,която си заслужава да бъде разгледана. Въпреки че, шансовете за такова силно въздействие в началото са слаби, можете да изградите своя аудитория и да натрупате доста гледания с времето. Като малък бизнес, трябва непрекъснато да мислите за начини да представите продуктите и услугите си пред възможно най-много хора. Някои компании не разполагат с финансови ресурси за скъпи рекламни кампании, затова използването на YouTube за бизнеса Ви може да бъде ефективен начин да го развиете, като същевременно достигнете до Вашите потребители с важна и актуална информация.

Ако използвате YouTube за бизнеса си, лесно можете да достигнете до аудиторията си, като създадете видеоклипове и рекламирате видеоклипове на други хора. Ключов елемент на всички социални мрежи като Faceebook или Google Plus, е възможността да се осъществяват връзки между потребителите, а YouTube не се различава в това отношение. Ако позволите на зрителите да публикуват коментари във Вашите видеоклипове, можете да им дадете отговори и да създадете директна връзка с тях. Потенциалните клиенти могат да разберат за Вашата фирма чрез YouTube и Вие може да спечелите въз основа на това, че лицето намира Вашите видеоклипове за полезни.

Нека създадем заедно Вашият YOUTUBE вашият канал!

Branding

Ако асоциирате уеб сайта си със собсвения Ви канал, ще кажете на YouTube, че сте официален представител на марката си. Това води до по-точни резултати от търсенето, сочещи към бизнеса Ви, когато някой търси марката Ви или услугите, които предлагате.Чрез включването на канал, който е част от маркетинговата Ви стратегия, вие също увеличавате авторитета на уебсайта си. Това ще доведе съответно до по-висок ранг. Ако сте използвали YouTube, вероятно сте запознати с това, колко лесно е да гледате видеоклип след видеоклип, като кликнете върху препоръчаните връзки до всеки видеоклип. Когато създавате канал в YouTube, зрителите могат да видят списък с всичко, което сте качили.

Изграждане на доверие

Тъй като всеки може да качи видеоклип в YouTube в рамките на няколко минути, уебсайтът е пълен с некачествени видеа. Създаването на отделен канал в YouTube показва, че сте отделили време, за да създадете подходящ профил с информация за бизнеса си. Каналът Ви в YouTube скоро ще даде на бизнеса Ви по-висока степен на доверие. Може да сте забелязали, че видеоклиповете се появяват по-често в резултатите от търсенето с Google. Това показва, че Google счита, че видеото е толкова важно, колкото и страниците с текст.

youtube-logo