web hosting sofia

Какво е Хостинг?

Хостинг, както и Домейн, произлиза от английската дума хост(host), което в буквален превод означава домакин или стопанисвам. За да бъде сайта Ви на разположение на интернет потребителите 24 часа в денонощието той трябва да бъде поставен на сървър, чийто услуги се заплащат. Именно това е хостинг. Така сайта може да бъде достъпен от всяка точка на земното кълбо, по всяко време без да се налага Вие да се тревожите за това.Освен с хостинга, трябва да се запознаете и с видовете хостинг, които се предлагат според вашите нужди. Да станете част от прогресивното развитие на световната мрежа и да бъдете забелязани.
Ако търсите хостинг за фирмения си уеб сайт и целият бизнес разчита на добра връзка между компанията, и нейните клиенти, Ние ще Ви препоръчаме наистина да отделите малко време, и да разберете точно какви възможности (съхранение, пропусквателна способност и т.н.), и функции трябва да предлага Вашият доставчик. Може дори да препоръчаме VPS в случаите, когато компанията има много клиенти, които се нуждаят от достъп до уебсайта и онлайн услугите.

web-hosting-services

Webmonster хостинг – бързина и сигурност!

Изберете подходящ за вас уеб сървър. Ако не сте сигурен свържете се с нас.

web-hosting-services

Споделен хостинг

Tова представлява разполагането на различни сайтове към един и същи сървър. Тоест всички сайтове използват един и същи ресурс едновременно. Именно затова този хостинг е с най-ниска и приемлива цена. Aко имате голям онлайн магазин, в който ще влизат много потребители това не е най-добрият избор за Вашият уеб сайт.

Виртуален сървър

Tова е самостоятелен сървър, който е виртуален и е свързан с други такива към един общ физически сървър, като всеки един от тях работи независимо от другите. Този тип услуга е подходяща за сайтове, които имат по-голям трафик от обикновения, защото както знаете скоростта, с която ще се зареди сайта Ви е един от най-важните фактори.

Нает сървър

Tова е, когато собсвеника разполага с целия ресурс на сървъра, което от своя страна води до по-бързо представяне в зареждането му. В този случай могат да се правят всякакви промени по софтуера и операционната система. Тогава обаче вие сте отговорен за целият мениджмънт на сървъра, включително security, memory, storage and IT support.

Облачен сървър

Tова е, когато сайта Ви се съхранява на няколко сървъра, като по този начин дори някой от тях да спре да работи е на разположение на останалите. Използва се за сайтове, които имат голяма посещаемост и които имат пикове в посещаемостта им. При този тип услуга се заплаща само използвания обем информация.