hosting sofia

Какво е Хостинг?

web-hosting-services

Хостинг, както и Домейн, произлиза от английската дума хост(host), което в буквален превод означава домакин или стопанисвам. За да бъде сайта Ви на разположение на интернет потребителите 24 часа в денонощието той трябва да бъде поставен на сървър, чийто услуги се заплащат. Именно това е хостинг. Така сайта може да бъде достъпен от всяка точка на земното кълбо, по всяко време без да се налага Вие да се тревожите за това.Освен с хостинга, трябва да се запознаете и с видовете хостинг, които се предлагат според вашите нужди.

Да станете част от прогресивното развитие на световната мрежа и да бъдете забелязани.

computers-hosting

Изберете уеб хост, подходящ за вас. Основните видове са, както следва:

 • Споделен хостинг

  – това представлява разполагането на различни сайтове към един и същи сървър. Тоест всички сайтове използват един и същи ресурс едновременно. Именно затова този хостинг е с най-ниска и приемлива цена. Имайте впредвид, че ако сте решили да имате голям онлайн магазин, в който ще влизат голямо количество потребители може да имате проблем със скоростта на зареждане на сайта, както споменахме по-горе – други собсвеници на сайтове използват същия сървър. Това може би не е най-удачния вариант за Вас, защото както знаете скоростта, с която ще се зареди сайта Ви е един от най-важните фактори за това дали клиентите ще изберат вашата услуга.

 • Виртуален сървър( VPS )

  – това е самостоятелен сървър, който е виртуален и е свързан с други такива към един общ физически сървър, като всеки един от тях работи независимо от другите. Този тип услуга е подходяща за сайтове, които имат по-голям трафик от обикновения, като предоставя допълнителна защита и сигурност.

servers
 • Сървъри, които използват облачно пространство( Cloud servers )

  – това е, когато информацита за сайта Ви се съхранява на няколко сървъра, като по този начин дори някой от тях да спре да работи е на разположение на останалите.При изискване за зареждане на определена информация капацитета от всичките се използва за зареждане на информацията, което предоставя много по-бързо зареждане. Използва се за сайтове, които имат изключително голяма посещаемост, както и за сайтове, които имат определени пикове в посещаемостта им. При този тип услуга се заплаща само използвания обем информация.

 • Нает сървър

  – това е, когато собсвеника разполага с целия ресурс на сървъра, което от своя страна води до по-бързо представяне в зареждането му. В този случай могат да се правят всякакви промени по софтуера и операционната система.

 • Управляем хостинг

  – това е случай, при който Вие наемате дадена услуга, която сте решили, че съответсва на вашите нужди и плащате на самата компания, която се занимава с хостинга, и носи отговорност за обновяването, за отстраняването на софтуерни проблеми, и изобщо за цялостната поддръжка.

cloud-server

Уеб хостове за фирми

Ако търсите хостинг за фирмения си уеб сайт и целият бизнес разчита на добра връзка между компанията, и нейните клиенти, Ние ще Ви препоръчаме наистина да отделите малко време, и да разберете точно какви възможности (съхранение, пропусквателна способност и т.н.), и функции трябва да предлага Вашият доставчик. Може дори да препоръчаме VPS в случаите, когато компанията има много клиенти, които се нуждаят от достъп до уебсайта и онлайн услугите.

Помощ от WebMonster.bg

Ако наистина не можете да решите, какъв уеб хост трябва да изберете, не се колебайте да се свържете директно с Нас.