google plus

ПОЛЗИ ОТ GOOGLE+ ЗА БИЗНЕСА

Живеем във времена, когато за добро или зло социалните мрежи навлязоха с огромна сила в нашия живот. И ще бъде абсолютна загуба, ако не ги използваме, за да достигнем до хората, на които искаме да представим нашия продукт. Всички са чували за Facebook, Twitter и т.н. А чували ли сте за Google+ ? Тази иначе млада социална мрежа набира все по-голяма скорост и става много популярна в последно време. И има защо! GOOGLE+ е най-бързо развиващата се социална мрежа. След пускането си през 2011г., само за две седмици, платформата събира над 10 милиона потребители. До момента броя потребители който използват тази социална платформа са около половин милиард. А освен това, самата платформа предлага и възможност за създаване на бизнес страница, което допълнително ще допринесе за популярността на Вашата услуга.

Оказва ли значение Google+ за класирането ни в търсачките?

Отговорът – огромно ДА! Как се случва това ?
Когато някой сподели Ваша публикация или така наречения +1, това действа като препоръка към Вашия бизнес или услуга, която предлагате. Друг вариант е, когато някой наш последовател търси нещо по определена ключова дума и, ако тя фигурира в нашия профил е много по-вероятно Google да покаже именно Вас, и вашата услуга като резултат от търсенето. Не забравяйте да публикувате бутона +1 в уеб сайта си! Публикациите Ви в Google+ се отчитат веднага, след като ги “постнете”. След като публикувате Ваша статия или пост, тя веднага се отчита в резултатите от Google. Тук трябва да имате в предвид, че използването на ключовите думи е от изключителна важност, за да може потребителите да попаднат на вашата услуга в резултата от търсенето. Създайте привличащи заглавия, в които също трябва да присъстват съответните ключовите думи.

google logo

Нека направим Вашата Google+ страница!

Профилът Ви позволява по-добро класиране за локалните търсения

google +

Чрез създаване на страница в Google My Business, Вие излизате с „едни гърди“ пред хората, които не използват тази услуга. Тя се появява в резултатите от търсенето в началото на страницата и това става, защото търсачките разпознават локацията Ви, когато търсите нещо, и показват според Вашата позиция първо най-близките резултати, които използват услугата Google My Business. Същевременно можете да обвържете информацията от профила си, с тази от бизнес страницата си в Google+, което автоматично спомага за по-доброто визуализиране на бизнеса в търсачката.Съвет: Ако имате локална страница (някога Google Place страница), можете да създадете Google+ бизнес страница и да обедините двете, за да помогнете на бизнеса си.

Използвайте подробна информация за своя профил

Не забравяйте да използвате най-подробна информация за Вашата услуга – тук се има предвид адрес, телефон, работно време и абсолютно всяка информация нужна на клиентите Ви, която може да им е от полза. Използването на снимки с текстове, които ангажират вниманието също е от изключителна важност за посещаемостта на профила Ви. Използвайте думите, които най-точно описват вашата услуга и улеснявайте възможно най-много потенциалните Ви клиенти. Създаването на профила Ви в Google+, както и споделянето и харесването му от други хора може да доведе до много бързо развитие на Вашия бизнес за кратък период от време. За това трябва всичко да е направено по-възможно най-ползотворния за крайния потребител начин.